Startersinspiratie: Icecream Bandits

startersinspiratie icecream bandits mezpiration

Het ontstaan van Icecream Bandits begint met een heel stoer besluit van oprichtster Ingeborg. Voordat ze voor zichzelf begon, werkte ze in de detailhandel. Ze heeft verschillende functies gehad en is een aantal jaar store manager geweest. Een goede baan met zekerheden. Toch besloot ze in januari 2015 om ontslag te nemen. Een hele dappere stap, van zekerheid naar geen werk, je moet het maar durven.

Maar deze dappere beslissing zorgde ervoor dat er bij Ingeborg ruimte en rust ontstond om na te denken over andere dingen. Voor haar verjaardag kreeg ze een naaimachine en had ze de smaak al snel te pakken. Ze vermaakte eigen kleding en maakte dit tot mooie items voor haar kinderen en struinde stoffenwinkels- en markten af voor de leukste stoffen.

Vanuit haar omgeving kwamen er veel complimenten over de kleding van haar kinderen, dus was de eerste stap gezet en besloot ze kleding te gaan maken voor mensen uit haar omgeving. Ze ging research doen naar het starten van een eigen bedrijf, opende een webshop en schreef zich in oktober in bij de KvK. Voor ze het wist, was haar nieuwe droom al geboren! Onder de naam Icecream Bandits ontwikkelde ze haar eerste collectie kinderkleding! Eigenlijk was dit iets waar Ingeborg al heel lang van droomde, haar eigen bedrijf. Een heerlijk gevoel, je eigen tijd kunnen indelen.

En dan moet je die volgende stap zetten, van verkopen aan je omgeving, of via de webshop, naar het zoeken van verkooppunten. Ingeborg had haar naaimachine pas zes maanden en ging toen al, met het lood in haar schoenen, op pad om haar collectie te showen aan de eerste conceptstore. En met succes!

iceream banditsDe eigenaresse was super enthousiast en plaatste meteen een order! Hoe gaaf is dat?! Pas zes maanden bezig en je eerste order al binnen hebben en deze eerste order was ook nog eens binnen een week uitverkocht! Er werd direct nog een order geplaatst en toen is het balletje gaan rollen. Inmiddels heeft Icecream Bandits 4 verkooppunten in Nederland en 1 in Finland en moet Ingeborg hard werken om alle aanvragen bij te houden. Dat is nog eens een vliegende start, want vaak gaat er juist in de beginfase veel tijd zitten.

Ingeborg is nu op zoek naar de juiste balans, want je kunt wel je eigen tijd in delen, maar het is behoorlijk tijdrovend, dat ondernemen : ). Met twee kids thuis heeft ze op het moment eigenlijk te weinig uur in een dag, dus het is behoorlijk aanpoten. icecream bandits Die vliegende start is natuurlijk heel fijn, maar hierdoor vraagt het ook veel meer tijd dan Ingeborg in eerste instantie had verwacht. Haar plannings- en organisatie skills worden op de proef gesteld om ervoor te zorgen dat ze niet achter loopt, zowel bij Icecream Bandits als thuis.

Een belangrijke stap in de zoektocht naar die balans is het uitbesteden van de productie, maar dat is nogal wat natuurlijk! Ingeborg maakt nu nog alles zelf, maar dit is al bijna niet meer te doen, dus moet je toch gaan kijken naar andere mogelijkheden. Hier is ze nu alles voor aan het uitzoeken en ze laat zich hierover goed informeren, want de stap naar grote productie is niet zomaar iets. Spannend & leuk!

En waar Ingeborg over een jaar staat? Minimaal 10 verkooppunten in binnen- en buitenland en natuurlijk twee succesvolle collecties!
Ik twijfel er geen moment aan dat je dat gaat lukken Ingeborg! Over een jaar kijken we zeker weten terug op een zeer succesvol jaar voor Icecream Bandits!

Ingeborg haar advies voor iedereen die nog twijfelt om te gaan voor die droom? “Gewoon doen! We leven maar één keer, dus waarom je tijd verdoen op een plek waar je niet meer blij van wordt?! Keihard werken en gaan voor waar jij in gelooft. Dat is echt de key. Alleen jij kan het doen voor jezelf, alleen jij kan het veranderen.”

Nieuwsgierig geworden naar Icecream Bandits?
Neem snel een kijkje op http://www.icecreambandits.nl/ of ga bijvoorbeeld langs bij De Kleine Parade in Amsterdam of Pomme de Jus in Rotterdam!

Ga jij de tijd nemen om erachter te komen wat je nou écht wil? Het verhaal van Ingeborg kan denk ik alleen maar motiveren! Natuurlijk zal je dingen tegenkomen die spannend zijn of anders lopen dan verwacht, maar ook daar vind je dan wel weer een oplossing voor! Ga voor je dromen!

 

Foto credits: Dutch City Mom & Icecream Bandits

 

http://www.dutchcitymom.nl/

 

 

Reacties

Een reactie op “Startersinspiratie: Icecream Bandits

  1. Pingback: Icecream Bandits: Veroverd Nederland & binnenkort de rest van de wereld! - MEZpiration

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.